Kuřecí souvlaki po řecku

03.08.2022 13:46

PŘÍPRAVA

  • 500 g kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy

  • 4 lžíce citronové šťávy

  • 2 lžíce červeného vinného octu

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžičky oregana

  • 1 lžička tymiánu

  • sůl

  • pepř

POSTUP

Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte v míse bylinky, citronovou šťávu a červený vinný ocet. Přidejte rozdrcené stroužky česneku a osolte a opepřete.
Maso nakrájejte na plátky a pak ještě na menší kousky. Poté vložte do mísy s marinádou a nechte minimálně 6 hodin odležet v lednici.
Marinované maso napíchejte na špejle a připravte špízy na gril.
Na grilu pravidelně otáčejte. Hotové špízy podávejte s tzatziki nebo se salátem.

Foto a text Drůbežářského závodu Klatovy: