Kuřecí špízy po italsku

15.07.2022 11:56

PŘÍPRAVA:

  • 500 g kousek mletého kuřecího steaku bez kůže od Drůbežářského závodu Klatovy

  • 3 menší cukety

  • 6 lžic olivového oleje

  • 20 g másla

  • 2 stroužky česneku

  • 1 citron

  • parmazán

  • Mořská sůl

  • pepř

  • strouhanka

  • čerstvé oregano

  • petrželová nať

  • 4 lžíce majonézy

  • 3 lžíce bílého jogurtu

  • 4-5 nakládaných okurek

POSTUP: 

Nejdříve si v hrnci rozehřejte olivový olej s máslem. Po rozpuštění másla, dejte hned stranou. 2 stroužky česneku rozdrťte a přidejte do směsi, osolte a opepřete a nechte vychladit. Mezitím si rozpalte gril.
Připravte si strouhanku a nastrouhejte kůru z citronu a parmazán. Oregano i petrželovou nať nasekejte nadrobno a vše společně promíchejte.

Z kuřecího mletého masa udělejte kuličky. Připravené kuličky namáčejte v olivové marinádě a pak obalte ve strouhance a nechte ještě chvíli odpočívat.

Nakrájejte si cukety podélně na tenké plátky. Kuřecí kuličky zatočte do plátku cukety a propíchněte špízovou jehlou nebo špejlí a položte na gril. Na grilu špízy pravidelně otáčejte.

Připravte si jednoduchou osvěžující omáčku. Smíchejte 4 lžíce majonézy s 3 lžícemi bílého jogurtu a najemno si do ní nakrájejte připravené nakládané okurky. Poté už jen osolte a opepřete a podávejte se spiedini a salátkem. 

Foto a text: Drůbežářského závodu Klatovy