Kuskus s francouzskou čočkou a kuřecím prsem
PŘÍPRAVA:
-
200 g kuskusu Menu Gold
-
120 g francouzské čočky Menu Gold
-
200 ml zeleninového vývaru
-
400 g kuřecích prsou
-
grilovací koření
-
20 ml olivového oleje
-
400 g drcených rajčat
-
20 g cukru krystal
-
sůl
-
bazalka, oregano
POSTUP:
Kuřecí prsa omyjeme, usušíme, ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut.
Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout.
Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem.
Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.
Recept MENU GOLD