Kuskus s francouzskou čočkou a kuřecím prsem

28.06.2021 22:42

PŘÍPRAVA:

  • 200 g kuskusu Menu Gold

  • 120 g francouzské čočky Menu Gold

  • 200 ml zeleninového vývaru

  • 400 g kuřecích prsou

  • grilovací koření

  • 20 ml olivového oleje

  • 400 g drcených rajčat

  • 20 g cukru krystal

  • sůl

  • bazalka, oregano

POSTUP:

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme, ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. 

Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. 

Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. 

Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.

Recept MENU GOLD