Kotleta s houbovo smetanovou omáčkou
27.09.2021 11:04
PŘÍPRAVA
-
2 kotlety
-
mouka na obalení
-
hrst namočených sušených nebo čerstvých hub
-
cibule
-
3 lžíce másla
-
3 dl bílého nesladkého vína
-
voda
-
zakysaná smetana
POSTUP
Kotlety osolíme a obalíme v mouce, necháme zprudka osmažit na másle. Přidáme nasekanou cibuli, houby včetně vody, ve které se námačely, osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Podlijeme vínem a občas zamícháme.
Změklé maso vyndáme a udržujeme v teple. Omáčku ještě jednou zředíme vínem smíchaným 1:1 s vodou, přidáme zakysanou smetanu.
Na nahřátý talíř položíme kotletu, přidáme brambory a maso přelijeme omáčkou.
-mš-
foto: pixabay