Kotleta s houbovo smetanovou omáčkou

27.09.2021 11:04

 

PŘÍPRAVA

  • 2 kotlety

  • mouka na obalení

  • hrst namočených sušených nebo čerstvých hub

  • cibule

  • 3 lžíce másla

  • 3 dl bílého nesladkého vína

  • voda

  • zakysaná smetana

POSTUP

Kotlety osolíme a obalíme v mouce, necháme zprudka osmažit na másle. Přidáme nasekanou cibuli, houby včetně vody, ve které se námačely, osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Podlijeme vínem a občas zamícháme.

 Změklé maso vyndáme a udržujeme v teple. Omáčku ještě jednou zředíme vínem smíchaným 1:1 s vodou, přidáme zakysanou smetanu.

Na nahřátý talíř položíme kotletu, přidáme brambory a maso přelijeme omáčkou.


 

-mš-

foto: pixabay