Losos pečený na středomořský způsob

03.04.2024 18:54

PŘÍPRAVA

  • hrst minirajčat

  • 1 menší mrkev

  • 1menší paprika

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 500 g filetu z lososa

  • sůl

  • pepř

  • 1 cibule

  • hrst černých oliv

  • 1 citron

POSTUP

Předehřejeme troubu na 180 °C a vyložíme plech pečicím papírem. 

Zeleninu, tj. omytá rajčata, nakrájenou papriku na proužky, mrkev nastrouhanou na hrubší proužky, cibuli na kolečka dáme na plech, zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem, pokapeme šťávou z půlky citronu. 

Plech vložíme do trouby předehřáté na 175–180 °C a zeleninu zapékáme po dobu 15 minut. 

Lososa položíme kůží dolů, osolíme, opepříme a svrchu pokapeme citronem. Položíme na předpečenou zeleninu, přidáme olivy a na tenká kolečka nakrájenou polovinu citronu.  Pečeme dalších 10–12 minut při 175–180 °C.

Foto: pixabay