Losos pečený na středomořský způsob
03.04.2024 18:54
PŘÍPRAVA
-
hrst minirajčat
-
1 menší mrkev
-
1menší paprika
-
2 lžíce olivového oleje
-
500 g filetu z lososa
-
sůl
-
pepř
-
1 cibule
-
hrst černých oliv
-
1 citron
POSTUP
Předehřejeme troubu na 180 °C a vyložíme plech pečicím papírem.
Zeleninu, tj. omytá rajčata, nakrájenou papriku na proužky, mrkev nastrouhanou na hrubší proužky, cibuli na kolečka dáme na plech, zakápneme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem, pokapeme šťávou z půlky citronu.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 175–180 °C a zeleninu zapékáme po dobu 15 minut.
Lososa položíme kůží dolů, osolíme, opepříme a svrchu pokapeme citronem. Položíme na předpečenou zeleninu, přidáme olivy a na tenká kolečka nakrájenou polovinu citronu. Pečeme dalších 10–12 minut při 175–180 °C.
Foto: pixabay