Maso na jehle

16.07.2024 15:29

PŘÍPRAVA

  • 500 g pěkného libového vepřového masa

  • 100 g anglické slaniny

  • 1 čerstvá paprika

  • 2 rajčata

  • 1 cibule

Omáčka

  • 2 lžíce sojové omáčky

  • 100 ml oleje

  • 1 lžička strouhaného zázvoru

  • 1 lžička oregana

  • větvička rozmarýnu

  • sůl

  • pepř

POSTUP

Maso nakrájejte na kostky a naložte do předem připravené omáčky z oleje, soli  a bylinek. Nechte asi hodinu odpočívat, nic se ale nestane, když bude maso v nálevu přes noc.

Nakrájejte si ostatní suroviny – cibuli, papriku, anglickou slaninu. Pak střídavě napichujte na jehlu s masem.

Do menšího pekáčku položte jehly , zalijte zbylou omáčkou, přikrájejte rajčata a pečte asi na 180°C .

Měkké maso vyjměte a uchovejte v teple, omáčku redukujte dalších deset minut. 

Podává se s brambory, hranolky, rýží nebo s chlebem.

šm

Foto: pixabay