Maso na jehle
16.07.2024 15:29
PŘÍPRAVA
-
500 g pěkného libového vepřového masa
-
100 g anglické slaniny
-
1 čerstvá paprika
-
2 rajčata
-
1 cibule
Omáčka
-
2 lžíce sojové omáčky
-
100 ml oleje
-
1 lžička strouhaného zázvoru
-
1 lžička oregana
-
větvička rozmarýnu
-
sůl
-
pepř
POSTUP
Maso nakrájejte na kostky a naložte do předem připravené omáčky z oleje, soli a bylinek. Nechte asi hodinu odpočívat, nic se ale nestane, když bude maso v nálevu přes noc.
Nakrájejte si ostatní suroviny – cibuli, papriku, anglickou slaninu. Pak střídavě napichujte na jehlu s masem.
Do menšího pekáčku položte jehly , zalijte zbylou omáčkou, přikrájejte rajčata a pečte asi na 180°C .
Měkké maso vyjměte a uchovejte v teple, omáčku redukujte dalších deset minut.
Podává se s brambory, hranolky, rýží nebo s chlebem.
šm
Foto: pixabay