Maso po srbsku s kapustičkami a bramborem

16.12.2017 10:19

 

PŘÍPRAVA

  • 400 g vepřového masa

  • 400 g krůtího masa

  • sůl

  •  pepř

  • cibule

  • Stroužek česneku

  • 2 větší čerstvé papriky

  • 4 stonky řapíkatého celeru

  • 4 cherry rajčátka

  • olej

  • kapustičky

 

POSTUP

Příloha kapustičkyUvařené a solené kapustičky opražené s na kostičky nakrájenými plátky slaniny a stroužkem česneku.

1. Masové kostky osolte, opepřete a nechte orestovat na oleji v hluboké pánvi. 

2. K masu přidejte nakrájenou všechnu zeleninu s cibulí a na mírném ohni restujte restujte dokud nezměkne. Můžete lehce podlít vývarem, aby se nepřipálila. Pokrm je možné připravovat i v hluboké litinové nádobě s pokličkou v troubě. Většina tekutiny se musí postupně vyvařit.

3. K hotovému pokrmu přidejte orestované kapustičky a ve slupce uvařené brambory.