Maso po srbsku s kapustičkami a bramborem
16.12.2017 10:19
PŘÍPRAVA
-
400 g vepřového masa
-
400 g krůtího masa
-
sůl
-
pepř
-
cibule
-
Stroužek česneku
-
2 větší čerstvé papriky
-
4 stonky řapíkatého celeru
-
4 cherry rajčátka
-
olej
-
kapustičky
POSTUP
Příloha kapustičky: Uvařené a solené kapustičky opražené s na kostičky nakrájenými plátky slaniny a stroužkem česneku.
1. Masové kostky osolte, opepřete a nechte orestovat na oleji v hluboké pánvi.
2. K masu přidejte nakrájenou všechnu zeleninu s cibulí a na mírném ohni restujte restujte dokud nezměkne. Můžete lehce podlít vývarem, aby se nepřipálila. Pokrm je možné připravovat i v hluboké litinové nádobě s pokličkou v troubě. Většina tekutiny se musí postupně vyvařit.
3. K hotovému pokrmu přidejte orestované kapustičky a ve slupce uvařené brambory.