Masové šišky v rajčatové omáčce
Příprava (pro 4 osoby)
-
600 g mletého masa
-
4 vejce
-
4 lžíce strouhanky
-
1 lžíce hořčice
-
sůl, pepř
-
2lžíce provensálského koření
-
5 lžic oleje
-
1 kg pórku
-
2 konzervy (po 500 g) krájených rajčat
-
4 lžíce rajčatového protlaku
-
200 ml zeleninového vývaru
-
bylinky na ozdobení
-
Mleté maso jemně prohněteme s vejci, strouhankou a hořčicí. Dochutíme solí, pepřem a asi jednou lžící sušených bylinek. Ze směsi vytvarujeme kuličky.
-
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za občasného obrácení opékáme asi 10 minut při střední teplotě
-
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Masové kuličky vyjmeme z pánve. Ve vypečeném tuku krátce podusíme pórek. Přidáme rajčata a rajčatový protlak, vlijeme vývar, přivedeme k varu a povaříme asi 5 min. Poté dochutíme solí, pepřem a zbylými sušenými bylinkami.
-
Maso vrátíme zpět do pánve a krátce prohřejeme v omáčce.
-
Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami, například bazalkou.
-
Jako příloha je vhodná čerstvá bageta nebo těstoviny.
Recept nám poslala paní Eva Soukupová z Kroměříže