Medailonky s houbovou omáčkou
01.10.2017 14:04
Příprava
-
½ kg vepřového masa na medailonky
-
300 g hub
-
1 cibule
-
2 ks zakysané smetany
-
petržel
-
olej
-
sůl
-
pepř mletý
-
kmín drcený
Postup
Vepřové plátky osolíme, lehce naklepeme. Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a maso z obou stran orestujeme, z každé strany maximálně 3- 4 minuty. Z každé strany maso opepříme a posypeme petrželkou. Plátky masa odložíme do nahřátého hrnce, přikryjeme alobalem.
Ve výpeku na pánvi osmažíme cibulku a přidáme nakrájené houby, trochu drceného kmínu. Poté zalijeme smetanou, lehce dochutíme pepřem a podusíme do zahoustnutí. Podáváme ozdobené s těstovinami, ale dá se i s rýží nebo bramborem.