Mexický fazolový salát s avokádem a tuňákem

30.03.2017 17:04

Recept je od firmy Sklizeno.cz, která  ve svých prodejnách nabízí kvalitní potraviny a biopotraviny od regionálních dodavateků a pěstitelů. 

Aktuálně si můžete koupit například cizrnu, několik druhů fazolí (adzuki, mungo, máslové…), čočku, pohanku, sezam, len, jáhly, kuskus, kukuřičné těstoviny, rozinky sultánky nebo chia semínka. 

 

 

Příprava (pro 4 osoby)

  • 100 g máslových fazolí

  • 1 avokádo

  • konzerva tuňáka ve vlastní šťávě

  • 3 velká rajčata

  • několik snítek bazalky či koriandru, nasekané na drobno

  • 2 lžíce vinného octa

  • 3 lžíce olivového oleje1 lžíce citronové šťávy

  • 3 lžíce vody

  • sůl a pepř

  • půl svazku jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka

Postup:


Den předem namočte máslové fazole. V den přípravy je uvařte v osolené vodě. Přeceďte a propláchněte studenou vodou.

Z octa, oleje, citronové šťávy, soli, pepře, nasekané bazalky či koriandru a vody připravte zálivku (např. protřepejte v uzavíratelné skleničce).

Avokádo a rajčata nakrájejte na kostky, tuňáka rozdělte vidličkou na menší kousky. V míse smíchejte všechny ingredience a můžete podávat.