Mexický fazolový salát s avokádem a tuňákem
Recept je od firmy Sklizeno.cz, která ve svých prodejnách nabízí kvalitní potraviny a biopotraviny od regionálních dodavateků a pěstitelů.
Aktuálně si můžete koupit například cizrnu, několik druhů fazolí (adzuki, mungo, máslové…), čočku, pohanku, sezam, len, jáhly, kuskus, kukuřičné těstoviny, rozinky sultánky nebo chia semínka.
Příprava (pro 4 osoby)
-
100 g máslových fazolí
-
1 avokádo
-
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
-
3 velká rajčata
-
několik snítek bazalky či koriandru, nasekané na drobno
-
2 lžíce vinného octa
-
3 lžíce olivového oleje1 lžíce citronové šťávy
-
3 lžíce vody
-
sůl a pepř
-
půl svazku jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka
Postup:
Den předem namočte máslové fazole. V den přípravy je uvařte v osolené vodě. Přeceďte a propláchněte studenou vodou.
Z octa, oleje, citronové šťávy, soli, pepře, nasekané bazalky či koriandru a vody připravte zálivku (např. protřepejte v uzavíratelné skleničce).
Avokádo a rajčata nakrájejte na kostky, tuňáka rozdělte vidličkou na menší kousky. V míse smíchejte všechny ingredience a můžete podávat.