Mořská štika s holandskou omáčkou, špenátem a rýží
PŘÍPRAVA
-
½ kg mořské štiky
-
1 cibule
-
3 lžíce másla
-
sůl
Holandská omáčka :
-
125 g másla
-
2 žloutky
-
1 lžíce citronové šťávy
-
1 lžíce vody
-
sůl, pepř
-
listový čerstvý nebo i mražený špenát
-
Vvařená rýže
POSTUP
Upečte v troubě mořskou štiku na másle, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, osolte, opepřete a těsně před dokončením přidejte lžíci citronové šťávy.
Omáčka
Máslo dejte do kastrůlku a nechte rozpustit. Teplota by měla být okolo 100 °C.Do nádoby k tyčovému mixéru dejte citronovou šťávu, vodu, žloutky a trochu soli a pepře. Pak zapněte tyčový mixer a žloutky rozmixujte. Tenkým pramínkem přilévejte máslo a zašlehejte. Není potřeba šlehat dlouho – omáčka zesvětlá a zhoustne. Připravenou omáčku ochutnejte a dosolte nebo okyselte. Ihned podávejte.
Špenát
Na tuku a cibuli orestujte tři hrsti listového špenátu, přidejte na plátky nakrájený česnek a sůl. Pracujte rychle, špenát nesmí ztratit barvu ani pevnou konzistenci.
Rybu položte na uvařenou rýži.
Foto: pixabay