Mřížkový koláč bez lepku
08.11.2019 18:31
PŘÍPRAVA
Na těsto:
-
250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
-
1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
-
75 g cukru
-
100 g másla
-
1 vejce
-
3 lžíce vody
Na náplň:
-
Skořicový cukr Labeta
-
200 g nastrouhaných jablek
POSTUP
Z uvedených suroviny připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici.
Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy.
Přidáme nastrouhaný jablka a posypeme skořicovým cukrem.
Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka.
Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem. Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut.
Zdroj Labeta