Ostružinovo-hruškový džem s ořechy
23.08.2022 11:44
PŘÍPRAVA
-
500 g ostružin
-
500 g hrušek
-
2 balení Želírovacího cukru 2:1 Labeta
-
hrst vlašských ořechů
-
5 lžic citronové šťávy
POSTUP
-
Ovoce omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka (dusíme v závislosti na odrůdě hrušek, měkčí hrušky budou podušené dříve, tvrdší o pár minut později).
-
K měkkým hruškám přidáme rozmačkané ostružiny, 2 balíčky želírovacího cukru 2:1 a vaříme, dokud směs nezhoustne.
-
Do hrnce s hotovým džemem vmícháme najemno nasekané ořechy a citronovou šťávu.
-
Džem plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.