Pachy z rukou odstraní
Kůže vašich rukou pochytí v kuchyni nejrůznější pachy – od cibule, čeneku ap., které určitě nechcete nosit s sebou mezi lidi. Následující první pomoc vás zachrání od společenského faux pas.
Cukr – jednu lžíci cukru a jednu lžíci tekutého mýdla třete mezi dlaněmi, poté opláchněte a osušte.
Ocet – bílý ocet je dobrá zbraň proti zápachu z cibule, je však potřeba si jím dlaně potřít před loupáním a krájením.
Sůl – budete li mezi rukama mnout kuchyňskou sůl, zbavíte se zápachu cibule a česneku. Opět vše smyjte.
Rozmarýn – potřete-li si dlaně snítkou čerstvého rozmarýnu, zbavíte se pachových stop po česneku a cibuli.
Zubní pasta – na navlhčený hadřík nebo žínku vymáčkněte trochu zubní pasty a vydrhněte si s ní ruce – pryč bude odér, který zanechává práce s čerstvou rybou.
Nerezová oce – ruce od česneku otírejte o rovný povrch z nerezové oceli – opravdu to funguje.