Palačinky à la burritos

22.03.2017 14:14

Miluji mexickou kuchyni a burritos zvlášť. To jsou kukuřičné placky plněné směsí masa, rýže, fazolí a sýra." Eva, autorka našeho Štíhlého vaření, si palačinky trochu dietně vyladila, ale to na chuti anikvalitě neubere. Můžete vyzkoušet.

 

Příprava (pro 4 osoby):

  • 250 ml odtučněného mléka

  • 50 g celozrnné krupice

  • 50 g hladké špaldové mouky

  • 2 bílky

  • špetka soli

  • 10 g řepkového oleje

Náplň:

  • 70 g cibule

  • 100 g vařené rýže

  • 200 g  fazolí v Chili sauce      (½ konzervy)

  • 40 g nízkotučného tvrdého sýru

  • 70 g cibule

  • 40 g zakysané smetany

  • 200 g paprik

  • 150 g povařené sojové drti (odpovídá cca 40 g za sucha)

  • stroužek česneku

  • kořenící směs na kuře

  • 100 g nízkotučného tvrdého sýra

 

Postup:

Palačinky upečeme tradičním způsobem s minimem tuku. (Na burritoss se je snažím udělat co nejtenčí  a co největší). 

Na pánvi na trošce olivového oleje ogrilujeme na proužky nakrájené papriky, zpěníme cibulku a necháme ji rozvonět s česnekem a přidáme povařenou sójovou drť, kterou okořeníme  kořenící směsí na kuře.

Nakonec vmícháme uvařenou rýži a fazole a vše necháme na mírném ohni prohřát. 

Směs navršíme na palačinku, vyložímou sýrem, zabalíme ji jako psaníčko  a necháme krátce zapéct, aby se sýr rozpustil. 

Zdobíme lžičkou zakysané smetany.