Palačinky à la burritos
„Miluji mexickou kuchyni a burritos zvlášť. To jsou kukuřičné placky plněné směsí masa, rýže, fazolí a sýra." Eva, autorka našeho Štíhlého vaření, si palačinky trochu dietně vyladila, ale to na chuti anikvalitě neubere. Můžete vyzkoušet.
Příprava (pro 4 osoby):
-
250 ml odtučněného mléka
-
50 g celozrnné krupice
-
50 g hladké špaldové mouky
-
2 bílky
-
špetka soli
-
10 g řepkového oleje
Náplň:
-
70 g cibule
-
100 g vařené rýže
-
200 g fazolí v Chili sauce (½ konzervy)
-
40 g nízkotučného tvrdého sýru
-
70 g cibule
-
40 g zakysané smetany
-
200 g paprik
-
150 g povařené sojové drti (odpovídá cca 40 g za sucha)
-
stroužek česneku
-
kořenící směs na kuře
-
100 g nízkotučného tvrdého sýra
Postup:
Palačinky upečeme tradičním způsobem s minimem tuku. (Na burritoss se je snažím udělat co nejtenčí a co největší).
Na pánvi na trošce olivového oleje ogrilujeme na proužky nakrájené papriky, zpěníme cibulku a necháme ji rozvonět s česnekem a přidáme povařenou sójovou drť, kterou okořeníme kořenící směsí na kuře.
Nakonec vmícháme uvařenou rýži a fazole a vše necháme na mírném ohni prohřát.
Směs navršíme na palačinku, vyložímou sýrem, zabalíme ji jako psaníčko a necháme krátce zapéct, aby se sýr rozpustil.
Zdobíme lžičkou zakysané smetany.