Pečené kuře s jarní nádivkou
Přivítejte jaro
provoněnými tradičními recepty, které se hodí i na slavnostní velikonoční tabuli. Čerstvé bylinky, které na jaře najdeme prakticky na každém kroku, se hodí nejen k masům či do salátů, ale neobejde se bez nich ani tradiční nádivka.
Drůbežářský závod Klatovy nyní představuje snadné recepty na voňavé pečené kuře, kterým oslníte i ty nejnáročnější strávníky
Příprava
kuře DZ Klatovy
sůl
pepř
máslo
Na nádivku:
2 rohlíky
2 vejce
slanina
cibule
1 dcl mléka
petrželová nať
kopřiva
pažitka
muškátový oříšek
sůl
pepř
Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do velké mísy a zalijeme mlékem.
Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Když je směs opečená dozlatova, vložíme ji do mísy k rohlíkům. Přidáváme vejce, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Kuře opláchneme a naplníme připravenou nádivkou. Z obou stran opepříme, dobře osolíme a dáme do pekáčku. Na maso poklademe kousky másla, které můžeme opatrně vložit i pod kůži. Kuře tak zůstane šťavnaté.
Pečeme v předehřáté troubě hodinu až hodinu a půl na 180° C.