Pečené kuře s jarní nádivkou

24.03.2017 15:26

 

Přivítejte jaro

provoněnými tradičními recepty, které se hodí i na slavnostní velikonoční tabuli. Čerstvé bylinky, které na jaře najdeme prakticky na každém kroku, se hodí nejen k masům či do salátů, ale neobejde se bez nich ani tradiční nádivka.

Drůbežářský závod Klatovy nyní představuje snadné recepty na voňavé pečené kuře, kterým oslníte i ty nejnáročnější strávníky

Příprava

kuře DZ Klatovy

sůl

pepř

máslo

Na nádivku:

2 rohlíky

2 vejce

slanina

cibule

1 dcl mléka

petrželová nať

kopřiva

pažitka

muškátový oříšek

sůl

pepř

 

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do velké mísy a zalijeme mlékem. 

Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Když je směs opečená dozlatova, vložíme ji do mísy k rohlíkům. Přidáváme vejce, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Kuře opláchneme a naplníme připravenou nádivkou. Z obou stran opepříme, dobře osolíme a dáme do pekáčku. Na maso poklademe kousky másla, které můžeme opatrně vložit i pod kůži. Kuře tak zůstane šťavnaté. 

Pečeme v předehřáté troubě hodinu až hodinu a půl na 180° C.