Plněná paprika s rajskou omáčkou

26.09.2017 19:38

Příprava

  • 500 g mletého masa

  • 1 vejce

  • 6-8 paprik

  • hrst rýže

  • pepř, sůl, kořenící směs na mletá masa

  • 1 cibule

Na omáčku

  • 1 cibule

  • 2 lžíce másla nebo oleje

  • Bobkový list, trochu tymiánu, skořice, sůl, několik kuliček nového koření, pepř

  • rajčatový protlak nebo 6 čerstvých rajčat bez semínek, oloupaných

  • 2 lžíce cukru

  • citron

Postup

K masu přidáme koření, vejce a hrst nebo dvě syrové rýže. (Vařením nabobtná a obsah paprik bude uvnitř lépe držet). Všechno důkladně promícháme. 

Papriky omyjeme, odřízneme vršky se stopkou a očistíme od zrníček. Naplníme připravenou nádivkou a přiklopíme odříznutým vrškem.

Na zpěněnou cibulku přidáme plněné papriky, bobkový list, nové koření, pepř, na plátky nakrájený citron, rajčata (nebo protlak) a osolíme. Lehce podusíme a podlijeme. Pak pečeme v nezakrytém pekáčku v předehřáté troubě na 180°C cca 40 minut, podle potřeby podléváme. 

Papriky vyjmeme, zbylou omáčku přecedíme do hrnce. Přidáme ½ lžičky skořice, cukr, zahustíme řídkou jíškou a necháme přejít varem. Podle chuti dosladíme nebo okyselíme citronovou šťávou.

Podává se s těstovinami, rýží nebo s knedlíkem.
 

Foto Pixabay