Plněné bramborové knedlíky
PŘÍPRAVA
-
800 g brambor
-
150 g hrubé mouky
-
100 g krupice
-
1 vejce
-
1 špetka soli
-
500 g uzené maso
příloha
-
1 balení kysaného zelí
-
3-4 lžíce cukr krupice
-
1 špetka sůl
-
1 kus cibule
POSTUP
Brambory uvařte ve slupce. Oloupejte a ještě teplé namačkejte. Nechte vystydnout.
Do vychladlých brambor přidejte mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujte těsto. Pokud je potřeba, dosypte ještě mouku.
Uzené maso nakrájejte na kostičky. Z těsta si udělejte dlouhý váleček a odkrajujte plátky, které naplňte uzeným masem. Zamotejte do kuličky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 5- 6 minut,
Zelí zbavte vody, dejte do hrnce, podlijte trochou vody a nechte provařit 10-15 minut. Pak oslaďte a osolte. Cibuli nakrájejte na drobno a na sádle osmahněte do hněda.
Na talíři posypejte uvařené knedlíky zelím a osmahnutou cibulkou.
Zdroj\: Receptynakazdyden.cz