Plněné brambory se zeleninovým chutney
Jacket potato – to je další jídlo, které se stále častěji servíruje na přátelských posezeních – super jednoduché, neokoukané a moc dobré. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete naplnit v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.
Ingredience na brambory:
-
4 velké brambory
-
100 g nastrouhané goudy
-
čerstvá rukola dle chuti
-
kečup Otma Gurmán
Ingredience na chutney:
-
1 lilek
-
3 malé červené papriky (kapie)
-
1 červená cibule
-
3 lžíce pikantního kečupu
-
2 lžíce olivový olej
-
sůl
-
1 lžíce balsamico
Postup:
Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který potáhneme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat, nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory se nezískají nazlátlou barvy. Nakonec ozdobte rukolou a kečupem.
RECEPT zdroj Otma