Plněné brambory teplým kuřecím salátem
Příprava
-
6-10 menších vařených brambor ve slupce
-
2 plátky kuřecích prsou
-
1 cibule
-
olej
-
čerstvá červená paprika
-
sýrový bešamel
-
Na sýrový bešamel
-
1 lžíce másla
-
1 lžíce hladké mouky
-
1 sklenka mléka
-
sůl
-
4 lžíce strouhaného sýra
Postup
Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě.
Plátky kuřecího masa buď uvaříme v osolené vodě, nebo lehce osmažíme na oleji. Nakrájíme na větší kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a papriku. Zamícháme, opepříme a osolíme, dochutíme několika lžícemi bešamelové omáčky a teplý kuřecí salát přidáme k rozpůleným vařeným bramborám.
Bešamel
Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme sklenkou mléka, osolíme a při stálém míchání spojíme v hladkou omáčku.
Do bešamelu přidáme 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra, který necháme teplem rozpustit.