Pohankové placky se sýrem, medvědím česnekem a sušeným rajčaty na zeleninovém salátu
PŘÍPRAVA
Na karbanátky:
120 g Naklíčené pohanky BIO Labeta
50 g Pohankové mouky hladké Labeta
2 celá vejce, sůl, pepř, sušený česnek, majoránka, mletý kmín,
50 g strouhaného sýra
1 lžíce pesta z medvědího česneku (pokud nemáte, dejte klasický česnek), 30 g sušených rajčat (bez oleje)
Na dip:
bílý jogurt řeckého typu,
česnek nebo pesto z medvědího česneku
sůl a pepř
zeleninový salát dle chuti
POSTUP
První krok je uvařit pohanku do měkka. Poté je to už velice jednoduché, stačí z pohanky a ostatních uvedených surovin vypracovat „těsto“.
Před tvořením placek si ruce lehce naolejujte, aby se vám těsto nelepilo k dlaním a klasicky tvarujte karbanátky, které pečte na přepuštěném másle či oleji, tak chutnají nejlépe (popř. lze upéct i nasucho v troubě).
Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem a dipem.
Foto: Labeta