Pohankové placky se sýrem, medvědím česnekem a sušeným rajčaty na zeleninovém salátu

15.06.2022 20:41

PŘÍPRAVA

Na karbanátky: 

120 g Naklíčené pohanky BIO Labeta

50 g Pohankové mouky hladké Labeta

2 celá vejce, sůl, pepř, sušený česnek, majoránka, mletý kmín, 

50 g strouhaného sýra

1 lžíce pesta z medvědího česneku (pokud nemáte, dejte klasický česnek), 30 g sušených rajčat (bez oleje)

Na dip: 

bílý jogurt řeckého typu, 

česnek nebo pesto z medvědího česneku

sůl a pepř
zeleninový salát dle chuti

POSTUP

První krok je uvařit pohanku do měkka. Poté je to už velice jednoduché, stačí z pohanky a ostatních uvedených surovin vypracovat „těsto“. 

Před tvořením placek si ruce lehce naolejujte, aby se vám těsto nelepilo k dlaním a klasicky tvarujte karbanátky, které pečte na přepuštěném másle či oleji, tak chutnají nejlépe (popř. lze upéct i nasucho v troubě). 

Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem a dipem.

Foto: Labeta