Pravé tyrolské knedlíky

05.12.2016 18:11

Při návštěvě rakouského Insbrucku jsem ochutnala místní tyrolskou specialitu – špekové knedlíky. Byly vynikající. A tak jsem přítelkyni Claudii požádala o recept.     Mirka Mazáčová

 

Potřebujete:

  • 350-400  g rohlíků

  • 200 ml mléka

  • 4 vejce

  • 100 g  slaniny

  • 100 g  uzené klobásy

  • 20 g másla

  • 1 lžička petrželky ja pažitky (jemně nasekané)

  • sůl

  • muškátový oříšek

  • 80 g hrubé mouky

Postup:

Na kostičky nakrájené rohlíky smícháme  s mlékem a vejci a necháme v přikryté míse 20 až 30 minut odpočinout.

Na kostičky nakrájenou slaninu a klobásu spolu s cibulí, petrželkou a pažitkou opečeme v rozpuštěném másle. Přidáme sůl a mletý muškátový oříšek. Posypeme moukou a vše uhněteme v těsto.

Navlhčenýma rukama tvarujeme kulaté knedlíky. Na zkoušku jeden vložíme do slané vody a vaříme cca 15 minut. Hotový knedlík by měl být napovrchu hladký a uvnitř drobivý. Pokud je příliš měkký, přidáme ještě trochu mouky a vytvarujeme. Teprve až je hmota dostatečně soudržná, uvařte zbývající knedlíky. 

TIP: Tyrolské knedlíky jsou skvělé do polévky, se zelím, špenátem a různými omáčkami.

Foto: Tirol Werbung/Nolf (www.austria.info)