Pražma v solné krustě

18.01.2022 12:53

PŘÍPRAVA

  • 1 velká pražma nebo 2 menší

  • 1 citron

  • 2 stroužky česneku

  • Bylinky - bazalka, šalvěj, tymián, petržel

  • ¾ kg mořské soli

POSTUP

Do břišní dutiny vykuchané pražmy vložte polovinu bylinek a několik tenkých plátků citronu.

Sůl promíchejte s nasekaným zbytkem bylinek, utřeným česnekem a citronovou šťávou. 

Polovinu vzniklé sypké směsi vložte do zapékací mísy, na ni položte rybu a bohatě zasypte zbylou směsí. 

Pečte v troubě, dokud se na soli nevytvoří pevnější krusta, která začne u krajů hnědnout, trvá to asi dvacet minut. 

Po upečení nechte rybu chvíli vychladnout, pak krustu odstraňte a maso opatrně vyjměte, zbavte kůže  a podávejte.

šm

Foto: pixabay