Pražma v solné krustě
18.01.2022 12:53
PŘÍPRAVA
-
1 velká pražma nebo 2 menší
-
1 citron
-
2 stroužky česneku
-
Bylinky - bazalka, šalvěj, tymián, petržel
-
¾ kg mořské soli
POSTUP
Do břišní dutiny vykuchané pražmy vložte polovinu bylinek a několik tenkých plátků citronu.
Sůl promíchejte s nasekaným zbytkem bylinek, utřeným česnekem a citronovou šťávou.
Polovinu vzniklé sypké směsi vložte do zapékací mísy, na ni položte rybu a bohatě zasypte zbylou směsí.
Pečte v troubě, dokud se na soli nevytvoří pevnější krusta, která začne u krajů hnědnout, trvá to asi dvacet minut.
Po upečení nechte rybu chvíli vychladnout, pak krustu odstraňte a maso opatrně vyjměte, zbavte kůže a podávejte.
šm
Foto: pixabay