QUICHE S KUŘECÍ KLOBÁSKOU A VEJCI
PŘÍPRAVA
na náplň:
1 balení kuřecích klobásek od DZ Klatovy
1 svazek jarní cibulky
3 mrkve
2 lžíce másla
1–2 hrsti baby špenátu
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
150 g zakysané smetany
4 vejce na rozšlehání
1-2 vejce uvařená navrdo
100 g tvrdého sýru
70 g sýru feta
nadrobno nakrájená pažitka a kopr na dozdobení
na těsto:
250 g celozrnné pšeničné mouky
140 g másla
1 vejce
2 lžíce mléka
1 lžička soli
POSTUP
Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si těsto. Mouku promněte mezi prsty se změklým máslem, až bude mít konzistenci hrubší drobenky. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Všechno pořádně propracujte. Bochánek těsta obalte fólií a nechte půl hodiny chladit v lednici.
Vychlazené těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrovou tloušťku a opatrně přeneste do vymazané kulaté formy o průměru 22 cm. Uhlaďte prsty a přečnívající okraje odřízněte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte na 15 minut předpéct do trouby.
Nakrájenou kuřecí klobásku, jarní cibulku a mrkev krátce orestujte na rozehřátém másle. Podlijte jednou až dvěma lžícemi vody a duste, až mrkev trochu změkne. Nakonec přidejte špenát a promíchejte, aby lehce zavadnul. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Zakysanou smetanu prošlehejte s vejci a polovinou strouhaného sýra.
Smíchejte s podušenou zeleninou a celé nalijte do upečeného korpusu. Vejce uvařená natvrdo nakrájejte na tenká kolečka a rovnoměrně položte na připravenou směs. Posypte zbylým strouhaným sýrem a nadrobenou fetou. Vložte do trouby a pečte 30 minut. Poté ozdobte sekanou pažitkou a koprem.
Zdroj: Drůbežářského závodu Klatovy