Quiche s růžičkovou kapustou
PŘÍPRAVA
Těsto :
-
400 g hladké mouky
-
150 g másla
-
1 vejce
-
sůl
-
1 lžička cukru
-
100 ml mléka
Náplň:
-
350 g růžičkové kapusty
-
sůl
-
3 cibule
-
4 stroužky česneku
-
150 g anglické slaniny
-
1 lžíce másla
-
mletý černý pepř
-
snítky tymiánu na ozdobu
-
150 g parmezánu
-
100 g smetany
-
3 vejce
-
tuk na vymazání pekáčku
POSTUP
Mouku, změklé máslo, vejce, sůl, cukr a mléko smícháme a vypracujeme těsto. Na půlhodiny dáme odpočívat do ledničky.
Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme na tenké plátky. Orestujeme na másle. Přidáme na nudličky nakrájenou polovinu slaniny, lehce osmahneme ale nesmí se pražit.
Růžičkovou kapustu očistíme a necháme přejít varem v osolené vodě – asi na 5 minut. Slijeme, dáme stranou a podélně nakrájíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
Kulatou formu vymažeme tukem. Těsto vyválíme na tenký plát, přendáme ho do formy a propícháme vidličkou.
Dno formy vyložíme plátky slaniny, navrstvíme osmahnutou cibuli. Poklademe růžičkovou kapustou, překrájenou na polovinu.
Zalijeme vaječnosýrovou směsí. Na vršek přidáme několik parmazánových hoblin a natrouhaný tymián. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
Foto: pixabay