Quiche s růžičkovou kapustou

12.01.2020 10:53

 

PŘÍPRAVA

Těsto :

  • 400 g hladké mouky

  • 150 g másla

  • 1 vejce

  • sůl

  • 1 lžička cukru

  • 100 ml mléka

Náplň:

  • 350 g růžičkové kapusty

  • sůl

  • 3 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 150 g anglické slaniny

  • 1 lžíce másla

  • mletý černý pepř

  • snítky tymiánu na ozdobu

  • 150 g parmezánu

  • 100 g smetany

  • 3 vejce

  • tuk na vymazání pekáčku

 

POSTUP

Mouku, změklé máslo, vejce, sůl, cukr a mléko smícháme a vypracujeme těsto. Na půlhodiny dáme odpočívat do ledničky.

Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme na tenké plátky. Orestujeme na másle. Přidáme na nudličky nakrájenou polovinu slaniny, lehce osmahneme ale nesmí se pražit.

Růžičkovou kapustu očistíme a necháme přejít varem v osolené vodě – asi na 5 minut. Slijeme, dáme stranou a podélně nakrájíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.

Kulatou formu vymažeme tukem. Těsto vyválíme na tenký plát, přendáme ho do formy a propícháme vidličkou. 

Dno formy vyložíme plátky slaniny, navrstvíme osmahnutou cibuli. Poklademe růžičkovou kapustou, překrájenou na polovinu. 

Zalijeme vaječnosýrovou směsí. Na vršek přidáme několik parmazánových hoblin a natrouhaný tymián. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

Foto: pixabay