Rajčatová polévka
17.09.2020 14:07
PŘÍPRAVA
-
1 kg rajčat
-
1 cibule
-
2 stroužky česneku
-
1 l masového vývaru
-
1 lžička cukru
-
trochu octa
-
bazalka několik lístků
-
rukola několik lístků
-
hrst černých oliv na ozdobení
POSTUP
Rajčata nakrojte okolo stopky a ponořte do vařící vody. Dají se tak snadno oloupat. Vyjměte jadřince a nakrájejte na kousky.
Cibuli nasekejte na kostičky, česnek promačkejte lisem. Cibuli s česnekem nechte osmažit na oleji, pak ji zalijte asi 1 l masového vývaru, přidejte rajčata a vše vařte 15 minut.
Poté přidejte 1 lžičku cukru krystalu a kapku octa, několik lístků bazalky. Rozmixujte dohladka v mixéru a ještě provařte.
Podávejte dozdobené zelenými lístky bazalky a rukoly, posypané nasekanými černými olivami.
Foto pixabay