Ravioly se sýrovo žampionovou omáčkou
PŘÍPRAVA
-
400 g mletého masa
-
1 cibule
-
1 vejce
-
4 lžíce dušeného špenátu
-
1/2 lžička mletého pepře
Těsto:
-
500 g hladké mouky
-
2 lžíce oleje
-
4 vejce špetka soli
Omáčka:
-
paprika
-
máslo cibulka
-
sterilované žampiony a hrst parmezánu
POSTUP
Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a rozválíme ho na tenkou placku. Rádlem ho nakrájíme na čtverce, potřeme vejcem, doprostřed dáme masovou směs a překlopíme dalším těstovým čtverečkem. Přitiskneme po krajích a rádlem okraje uzavřeme. V mírně osolené vroucí vodě uvaříme.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme najemno nakrájenou papriku, najemno nakrájené žampiony i s nálevem. Osolíme, opepříme a mírně dusíme.
Hotové ravioli na talířích polijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.