Řízky ze zelných listů
PŘÍPRAVA
-
1 hlávka bílého zelí
-
2 vejce
-
5 lžic strouhanky
-
5 dekagramů Flora Gold
-
150 mililitrů zakysané smetany
-
1 kalíšek Knorr bohatý bujón zeleninový
-
šťáva z půlky citronu
POSTUP
1. Odstraňte vrchní zelné listy. Hlávku překrojte na 6 dílů a odřízněte tvrdé části.
2. Zelí uvařte do poloměkka, ve vroucí vodě s přidáním kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový. Sceďte, nechejte vychladnout a vymačkejte zbytek tekutiny.
3. Jednotlivé porce zelí vytvarujte do tvaru řízků. Obalte je ve vajíčku a ve strouhance.
4. Zelné řízky smažte na oleji po dobu 3-4 minut z každé strany tak, aby byl obal ve zlatavé barvě a křupavý. Ke konci smažení přidejte Flora Gold tak, aby začala pěnit. Po usmažení přeložte řízky na papírový ručník, aby vysál nadměrné množství tuku.
5. Smetanu smíchejte s citrónovou šťávou. Odložte na 10 minut, aby zhoustla. Řízky servírujte s hustou smetanou.
Zdroj a foto: Receptynakazdyden.cz