Rizoto na léto
08.07.2018 10:23
PŘÍPRAVA (pro 4 osoby)
-
250 g dlouhozrnné rýže
-
5 plátků vařené šunky (cca 250 g)
-
1 plechovku žampionů
-
2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku
-
1 balení mraženého hrášku
-
mletý černý pepř
-
svazek petrželky
POSTUP
Rýži vsypeme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut
Nakrájíme šunku na proužky. Na sítu necháme okapat žampiony. V pánci zahřejeme tuk, na které šunku, žampiony a hrášek 5 až 7 minut dusíme.
Přidáme scezenou okapanou rýži a vše zapékáme zhruba dalších 5 minut.
Osolíme a opepříme. Posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Foto: ham