Rohlíky bez kynutí

26.11.2017 11:14

 

PŘÍPRAVA

  • 1 tvaroh (vanička)

  • 125 ml mléka

  • 150 ml oleje

  • 500 g polohrubé mouky,

  • 1 kypřící prášek do pečiva

  • sůl

  • na posypání hrubá sůl, sezam

  • vejce na potření



 

POSTUP

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto. 

Rozdělte na 5 bochánků, z každého vyválejte kruh. Ten nakrájejte na osm trojúhelníkových dílků jako pizzu. 

Srolujte – začíná se od širší strany trojúhelníku směrem ke špičce. 

Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem , potřete vejcem a posypejte solí, sezamem, kmínem nebo jinými semínky. 

Těsto na rohlíčky se dá i plnit, např. masem.

 

Foto: pixabay