Roládky z hovězích plátků
29.06.2017 20:20
POSTUP
PŘÍPRAVA
1 konzerva fazolí, nebo tři hrsti sušených
1 konzerva sekaných rajčat nebo 4 větší rajčata
2 lžíce oleje nebo sádla
1 červená cibule 1 ks
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 lžičky papriky
6 plátků anglické slaniny
těstoviny
voda nebo kuřecí vývar
hrst petržele
sůl a čerstvě namletý pepř
-
6 plátků hovězího masa
-
3 vídeňské párky
-
3 kyselé okurky
-
12 plátků slaniny
-
4 lžíce horčice
-
1-2 cibule
-
pepř, sůl
-
voda na podlévání
-
2 lžíce mouky na zahuštění
POSTUP
Plátky masa naklepejte, osolte a potřete hořčicí. Na každý plátek položtě plátek anglické slaniny, půl vídeňského párku a půlku syselé okurky. Srolujte a zajistěte roládovou jehlou nebo párátky.
Na oleji zpěňte cibuli, nechte orestovat. Přidejte nakrájenou slaninu a postupně jednotlivé roládky. Otočte je i z druhé strany. Jakmile maso změní barvu, můžete podlít. Přidejte čerstvě namletý pepř. Duste asi hodinu, kontrolujte, aby se voda nikdy nevypařila a průběžně podlévejte. Jakmile bude maso měkké, roládky vyjměte.
Do omáčky přidejte nasekanou okurku, na zahuštění použijte mouku rozmíchanou ve vodě. Můžete přidat ještě pepř a také lžíci hořčice.
Podává se s brambory, rýží i třeba s knedlíkem.