Roštěná na víně

02.11.2019 13:46

 

 

PŘÍPRAVA

  • hovězí roštěná

  • ½ l hovězího vývaru

  • 3dl červeného vína

  • 1 mrkev

  • kousek  celeru

  • 1 cibule

  • 1 lžíce rajského  protlaku

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžíce másla

  • 1 lžíce mouky

  • tymián, sůl, bobkový  list, nové  koření  pepř

 

POSTUP

Mrkev a celer nastrouháme, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do pekáčku dáme zeleninu, olej  a plátky masa, přiklopíme a rychle zapečeme. Podlijeme vývarem a pečeme asi  dvacet minut. Pečeme-li maso v jednom větším kuse, pečeme déle.  Maso  vyndáme,

Uložíme do tepla a výpek zcedíme nebo rozmixujeme. 

Na másle osmažíme cibulku a osolíme, přidáme  lžíci  rajského protlaku a poprášíme moukou. Mícháme, aby  se  jíška nepřipálila. Podlijeme vínem a necháme redukovat asi  o  jednu třetinu. Smícháme s výpekem  z masa a opět  necháme provařit.

Servírujeme  maso polité omáčkou a se šťouchanými  brambory.

Foto: pixabay