Roštěná na víně
PŘÍPRAVA
-
hovězí roštěná
-
½ l hovězího vývaru
-
3dl červeného vína
-
1 mrkev
-
kousek celeru
-
1 cibule
-
1 lžíce rajského protlaku
-
2 lžíce oleje
-
1 lžíce másla
-
1 lžíce mouky
-
tymián, sůl, bobkový list, nové koření pepř
POSTUP
Mrkev a celer nastrouháme, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do pekáčku dáme zeleninu, olej a plátky masa, přiklopíme a rychle zapečeme. Podlijeme vývarem a pečeme asi dvacet minut. Pečeme-li maso v jednom větším kuse, pečeme déle. Maso vyndáme,
Uložíme do tepla a výpek zcedíme nebo rozmixujeme.
Na másle osmažíme cibulku a osolíme, přidáme lžíci rajského protlaku a poprášíme moukou. Mícháme, aby se jíška nepřipálila. Podlijeme vínem a necháme redukovat asi o jednu třetinu. Smícháme s výpekem z masa a opět necháme provařit.
Servírujeme maso polité omáčkou a se šťouchanými brambory.
Foto: pixabay