Rybízoví šneci s pekanovými ořechy a skořicí
PŘÍPRAVA
na 1 plech šneků
-
1 balení listového těsta
-
200 g rybízového džemu
-
hrst pekanových ořechů
-
1 lžička Skořice mleté Vitana
-
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana na posypání
POSTUP:
-
Vyndejte si těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Ten potřete bohatě džemem asi 3-5 cm od okrajů těsta.
-
Pekany si nadrťte v pytlíku nebo hmoždíři, nasypte je na džem a posypte skořicí.
-
Těsto zarolujte a dejte na chvíli ztuhnout do lednice. Poté z válečku krájejte asi 2 cm tlusté šneky. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut do zlatova.
-
Vychladlé šneky posypeme moučkovým vanilkovým cukrem a kdo má skořici hodně rád, posype skořicí i finální šneky.
Foto a recept Vitana
Suroviny:
1 balení listového těsta
200 g rybízového džemu
hrst pekanových ořechů
1 lžička Skořice mleté Vitana
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana na posypání
Postup:
Vyndejte si těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Ten potřete bohatě džemem asi 3-5 cm od okrajů těsta. Pekany si nadrťte v pytlíku nebo hmoždíři, nasypte je na džem a posypte skořicí. Těsto zarolujte a dejte na chvíli ztuhnout do lednice. Poté z válečku krájejte asi 2 cm tlusté šneky. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut do zlatova. Vychladlé šneky posypeme moučkovým vanilkovým cukrem a kdo má skořici hodně rád, posype skořicí i finální šneky.
Foto a recept Vitana