Rybízoví šneci s pekanovými ořechy a skořicí

30.12.2021 12:58

 

PŘÍPRAVA

na 1 plech šneků

  • 1 balení listového těsta

  • 200 g rybízového džemu

  • hrst pekanových ořechů

  • 1 lžička Skořice mleté Vitana

  • 1 Moučkový vanilkový cukr Vitana na posypání

POSTUP:

  1. Vyndejte si těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Ten potřete bohatě džemem asi 3-5 cm od okrajů těsta. 

  2. Pekany si nadrťte v pytlíku nebo hmoždíři, nasypte je na džem a posypte skořicí. 

  3. Těsto zarolujte a dejte na chvíli ztuhnout do lednice. Poté z válečku krájejte asi 2 cm tlusté šneky. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut do zlatova.

  4. Vychladlé šneky posypeme moučkovým vanilkovým cukrem a kdo má skořici hodně rád, posype skořicí i finální šneky.

 Foto a recept Vitana
 

Suroviny:

1 balení listového těsta

200 g rybízového džemu

hrst pekanových ořechů

1 lžička Skořice mleté Vitana

1 Moučkový vanilkový cukr Vitana na posypání

 

Postup:

Vyndejte si těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Ten potřete bohatě džemem asi 3-5 cm od okrajů těsta. Pekany si nadrťte v pytlíku nebo hmoždíři, nasypte je na džem a posypte skořicí. Těsto zarolujte a dejte na chvíli ztuhnout do lednice. Poté z válečku krájejte asi 2 cm tlusté šneky. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut do zlatova. Vychladlé šneky posypeme moučkovým vanilkovým cukrem a kdo má skořici hodně rád, posype skořicí i finální šneky.

Foto  a  recept Vitana