Rychlá večeře z jednoho hrnce
22.08.2019 17:29
PŘÍPRAVA
-
¾ kg brambor
-
500 g mrkve
-
700 g vepřového masa
-
2 cibule
-
lžíce papriky
-
lžíce mouky
-
2 menší libové klobásy
-
sůl, pepř, bobkový list
POSTUP:
Maso nakrájíme na kostky a dáme do hrnce na lžíci oleje osmahnout.
Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a lehce pražíme s jednou lžící hladké mouky a papriky.
Zalijeme vodou a asi hodinu dusíme. K dusícímu se masu asi po 15 minutách přidáme sůl, pepř, bobkový list, nakrájenou mrkev a brambory.
Když je maso měkké, nakrájíme do hrnce klobásky, provaříme a podáváme. Jako příloha se hodí bílé pečivo nebo tmavý chléb
Poznámka:
Do hrnce můžeme k masu přidat libovolnou zeleninu, vedle mrkve se dá použít i kedlubna, pór, k pestrosti přispějí i rajčata nebo cuketa.