Skvělý guláš pro chladné dny
PŘÍPRAVA (na 4 porce):
-
800 g hovězí kližky
-
4 cibule
-
6 snítek tymiánu
-
8 stroužků česneku
-
2 lžíce sladké mleté papriky
-
150 ml černého piva
-
sůl, pepř
-
1 lžíci hladké mouky
-
olej
POSTUP
Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Stroužky česneku nakrájejte na plátky. Na oleji opečte doměkka cibuli. Přidejte maso, promíchejte a opečte ho, aby se zatáhlo. Pak vmíchejte česnek, papriku a promíchejte.
Poprašte hladkou moukou, ještě jednou promíchejte a pak přilejte pivo a případně tolik vývaru, aby bylo maso ponořené. Osolte, opepřete, přidejte tymián a přiklopte pokličkou. Guláš duste pod pokličkou dvě až dvě a půl hodinky. V průběhu vaření podle potřeby dolejte vodu nebo vývar.
Hotový guláš podávejte s bramborovým knedlíkem nebo krajíčky chleba.Potřebujete (na 4 porce):
Zdroj- www.mora.cz