Slaný koláč s červeným zelím

17.11.2020 13:13

 

PŘÍPRAVA

  • 100 g jáhel

  • 200g cizrnové mouky

  • 1 cibule

  • 1 vejce

  • svazek petržele

Jáhly připravíme podle návodu na obalu.
Vychladlé smícháme s vajíčkem, moukou a cibulí a petrželkou nakrájenou nadrobno.
Těsto napěchujeme do vymaštěné formy.

Náplň

  • 100 g červeného zelí

  • 2 jablka

  • 50 g rozinek

  • 50 g mandlí

  • 4 vejce

  • 200 g mandlového mléka

  • 200 g bílého jogurtu

  • lžička Knorr směsi koření Garam Masala

  • 3 lžíce olivového oleje

Zelí a jablka nakrájíme nadrobno. Opečeme je na pánvi. Přidáme rozinky a plátky mandlí.

Mezitím rozmícháme mandlové mléko, jogurt, vejce a koření. 

Jogurtovou směs zamícháme do směsi ze zelí a jablek.

Hotovou náplň navršíme do formy na těsto a pečeme 40 minut na 200 stupňů.

Zdroj a foto: www.receptynakazdyden.cz