Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou
12.09.2019 13:01
PŘÍPRAVA
(pro 4 osoby)
-
60 g sýru Gorgonzola piccante z La Formaggeria Gran Moravia
-
1 lžička bílého vinného octa
-
300 g špaldy
-
1 lžíce medu
-
4 lžíce extra panenského olivového oleje
-
2 hrušky
-
svazek rukoly
-
sůl
-
pepř
POSTUP
Opláchněte špaldu a vařte ji v dostatečném množství osolené vody asi 45 minut. Slijte a nechte vychladnout.
Olivový olej smíchejte s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem a dejte stranou.
Opláchněte rukolu, osušte a nahrubo natrhejte.
Gorgonzolu nakrájejte na kostičky.
Omyjte hrušky, rozkrojte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké měsíčky. Ke špaldě přidejte rukolu, plátky hrušky a kousky gorgonzoly, ochuťte předem připravenou zálivkou s medem a servírujte.
Zdroj a foto: labeta