Španělská rajská polévka s česnekovými topinkami
PŘÍPRAVA
-
1 nasekaná cibule
-
1nasekaná zelená paprika
-
1 hrst sekaná nať petržele
-
1 kostka Knorr Bujón Slepičí
-
225 gramů bageta nakrájená na kostičky
-
3 rozdrcené stroužky česneku
-
½ lžíce mleté chilli
-
4 lžíce olivový olej
-
1 kus velké rajče
POSTUP
1. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibuli, česnek a papriku. Duste kolem 2-3 minut.
2. Přidejte chilli, rajčata a duste, dokud směs nebude hustá.
3. Za stálého míchání přidejte bagetu a následně vlijte litr vařící vody. Přidejte kostku Knorr Bujón Slepičí. Vařte ještě cca 15 minut, dokud polévka nebude mít jednotnou konzistenci.
4. Připravte topinky. Krajíce bagety opečte v opékači nebo na grilu.
5. Vnější strany pokapejte olivovým olejem, namažte česnekem, posypte sýrem a zase několik minut opékejte
6. Nakonec posypte chilli. Česnekový chléb servírujte s polévkou.
Zdroj: Receptynakazdyden.cz