Španělští ptáčci
PŘÍPRAVA
-
1 kg hovězích plátků (cca 8 plátků)
-
5 větších cibulí
-
4 vařená vajíčka
-
8 mini párků
-
plnotučná hořčice
-
kyselé okurky
-
500 ml hovězího vývaru
-
sůl
-
pepř
-
0,5 kg rýže
-
asi 300 ml vody
POSTUP
Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete ze všech stran. Z jedné strany maso potřete plnotučnou hořčicí a na plátek masa položte kyselou okurku, párek a půlku vajíčka. Plátek masa srolujte a za pomocí nitě nebo párátka maso zajistěte, aby náplň nevypadla.
Do většího pekáče vložte nakrájenou cibuli a položte na ni připravené ptáčky. Potřete je ještě hořčicí a vše podlijte vodou. Vložte do trouby předem předehřáté trouby 220 °C a nechte maso zprudka opéct po dobu asi 30 minut. Poté pekáč zaklopte víkem, a snižte teplotu na 170 °C a pečte ještě zhruba 1,5 až 2 hodiny doměkka.
Jakmile jsou ptáčci upečení, odležte je bokem a šťávu přelijte do hrnce. Přidejte hovězí vývar a vše rozmixujte za pomocí tyčového mixéru. Rozmixovanou omáčku nechte ještě 5 minut vařit. V případě potřeby dochuťte solí. Podávejte s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť!
Zdroj a foto:MORA