Špenát s vejcem
PŘÍPRAVA
-
1 balíček zmraženého špenátu nebo listového špenátu
-
1 cibule
-
1 dl smetany
-
půl lžíce mouky nebo strouhanky
-
2 vejce
-
3 lžíce oleje
-
5 stroužků česneku
-
podle chuti: sůl a pepř
-
2 vejce jako příloha
POSTUP
Balíček mraženého špenátu lehce rozmrazte a hmotu ostrým nožem nakrájejte na kostky. Ještě lepší je použít mražený listový špenát. Postup je ale stejný.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na oleji. K osmahlé cibuli přidejte polorozmrzlý špenát. Poduste za občasného míchání.
Ve smetaně rozmíchejte lžíci mouky nebo strouhanky, osolte a zalijte špenátovou směs. Do vzniklé hmoty vmíchejte rozklepnutá vejce, nebo je předem uvařte natvrdo a nasekejte na kosmtičky. Budou v zelené směsi vypadat dobře.
Provařte za lehkého míchání asi deset minut. Nakonec do špenátu přidejte nadrcený česnek, pepř a zamíchejte. Jako příloha brambory, vařené hovězí maso nebo jen dvě natvrdo uvařená vejcem.
MŠ
FOTO: PIXABAY