Šťavnatá prsíčka v kečupu s tymiánem

21.06.2020 13:01

Grilované maso potřebuje  chutnou marinádu, aby získalo  tu  správnou chuť. Pro  začátek  se není nutné trápit něčím  složitým – postačí olivový olej, kvalitní kečup a čerstvé bylinky.

Potřebujete pro čtyři  hosty

  • 2 kuřecí prsa

  • 2 dcl olivového oleje

  • snítka čerstvého tymiánu

  • 6 lžic kečupu Otma

  • sůl a pepř dle chuti

  • oblíbený salát jako příloha

Postup:

Kuřecí prsa nakrájejte podélně na tenčí plátky masa. Osolte, lehce opepřete a naložte do uzavíratelné misky s olivovým olejem a větvičkou tymiánu. Nechte v lednici přes noc. 

Než začnete grilovat, vytáhněte maso s předstihem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Na grilu jej opečte lehce do zlatova, stáhněte a pokapejte kečupem. 

Vraťte prsa na gril a opékejte minutku z obou stran, dokud nezískají pěkně načervenalou barvu. Posypte čerstvým tymiánem a podávejte se zeleninovým salátem nebo opečenými  paprikami.

RECEPT: zdroj Otma