Šťavnatá prsíčka v kečupu s tymiánem
Grilované maso potřebuje chutnou marinádu, aby získalo tu správnou chuť. Pro začátek se není nutné trápit něčím složitým – postačí olivový olej, kvalitní kečup a čerstvé bylinky.
Potřebujete pro čtyři hosty
-
2 kuřecí prsa
-
2 dcl olivového oleje
-
snítka čerstvého tymiánu
-
6 lžic kečupu Otma
-
sůl a pepř dle chuti
-
oblíbený salát jako příloha
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte podélně na tenčí plátky masa. Osolte, lehce opepřete a naložte do uzavíratelné misky s olivovým olejem a větvičkou tymiánu. Nechte v lednici přes noc.
Než začnete grilovat, vytáhněte maso s předstihem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Na grilu jej opečte lehce do zlatova, stáhněte a pokapejte kečupem.
Vraťte prsa na gril a opékejte minutku z obou stran, dokud nezískají pěkně načervenalou barvu. Posypte čerstvým tymiánem a podávejte se zeleninovým salátem nebo opečenými paprikami.
RECEPT: zdroj Otma