Šťavnaté kotlety na houbách
PŘÍPRAVA
Na čtyři porce budete potřebovat:
-
4 vepřové kotlety
-
1 cibuli
-
2 stroužky česneku
-
1 červenou nebo zelenou papriku
-
hrst sušených nebo čerstvých hub
-
1 konzervu loupaných rajčat
-
sůl, pepř
-
4 snítky tymiánu
-
olej
POSTUP
Čerstvé houby nakrájejte na plátky, sušené houby potřebují namočit na pár minut do vřelé vody a pak vodu slít. Česnek nakrájejte na plátky, papriku na proužky a cibuli nadrobno.
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Ve velké pánvi nechte rozehřát trochu oleje a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Pak ho vyjměte a nechte stranou.
Do pánve přidejte ještě trochu oleje, pak cibuli, houby a orestujte. Po chvíli přidejte papriku, také ji opečte a vložte do pánve česnek. Promíchejte, nechte ho rozvonět a přidejte loupaná rajčata. Česnek se nesmí připálit, zhořkl by.
Do směsi ještě přidejte lístky tymiánu, osolte, opepřete a nechte pod pokličkou čtvrt hodiny probublávat. Následně vraťte do pánve maso a nechte dalších deset minut pod pokličkou na mírném ohni. Hotový pokrm podávejte s kuskusem, rýží nebo bramborovou kaší.
Zdroj: Mora