Šťavnaté kotlety na houbách

07.11.2022 17:13

PŘÍPRAVA

Na čtyři porce budete potřebovat:

  • 4 vepřové kotlety

  • 1 cibuli

  • 2 stroužky česneku

  • 1 červenou nebo zelenou papriku

  • hrst sušených nebo čerstvých hub

  • 1 konzervu loupaných rajčat

  • sůl, pepř

  • 4 snítky tymiánu

  • olej

POSTUP

Čerstvé houby nakrájejte na plátky, sušené houby potřebují namočit na pár minut do vřelé vody a pak vodu slít. Česnek nakrájejte na plátky, papriku na proužky a cibuli nadrobno.

Maso naklepejte, osolte a opepřete. Ve velké pánvi nechte rozehřát trochu oleje a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Pak ho vyjměte a nechte stranou.

Do pánve přidejte ještě trochu oleje, pak cibuli, houby a orestujte. Po chvíli přidejte papriku, také ji opečte a vložte do pánve česnek. Promíchejte, nechte ho rozvonět a přidejte loupaná rajčata. Česnek se nesmí připálit, zhořkl by.

Do směsi ještě přidejte lístky tymiánu, osolte, opepřete a nechte pod pokličkou čtvrt hodiny probublávat. Následně vraťte do pánve maso a nechte dalších deset minut pod pokličkou na mírném ohni. Hotový pokrm podávejte s kuskusem, rýží nebo bramborovou kaší.

Zdroj: Mora