BULGUR
Pod názvem bulgur se skrývá částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice...
Celý článek
Potřebujete
82 g mrkve
1 cibule
50 - 100 g špeku nebo šunky
60 g krup
1 l vývaru (hovězího nebo zeleninového)
2 dl mléka
sůl, pepř, muškátový ořech
Postup
Špek nebo šunku osmahnete (v případě potřeby přidáte trochu oleje), mrkev a cibuli nakrájíte na drobné kostičky a přidáte ke špeku.
Kroupy krátce podusíte s touto směsí, pak přilijete vývar a zhruba 1 hodinu pomalu vaříte. Na konci přidáte mléko a dochutíte.
Varianty: Do polévky můžete místo špeku nebo šunky použít klobásku, nebo ji můžete připravit úplně bez masa. Bezmasá varianta dostane exotický nádech, když přidáte trochu zázvoru.
Foto a zdroj: mojesvycarsko.com